Σχετικά με το Kermit

16 min read
Article updated on:23 Aug 2023

Original article: https://kermitproject.org/kermit.html

 

Frank da Cruz, fdc@kermitproject.org

Περιεχόμενα

Πιο πρόσφατη ενημέρωση: Τρίτη 13 Ιουνίου 07:47:26 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ:

Σε ισχύ από 1 Ιουλίου 2011 ...

 • Το Kermit Project στο Πανεπιστήμιο Columbia ακυρώθηκε
 • Άνοιξε ένας νέος ιστότοπος του Kermit Project στη διεύθυνση http://www.kermitproject.org .
 • Όλο το λογισμικό Kermit έχει άδεια ανοιχτού κώδικα .
 • Το αρχείο λογισμικού Kermit και ο ιστότοπος στην Κολούμπια θα παραμείνουν στη θέση τους.

Καλώς ήρθατε στο νέο Open-Source Kermit Project.

Ανακοίνωση Kermit 95 C-Kermit E-Kermit Άλλο λογισμικό Kermit

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ KERMIT;

Το Kermit είναι το όνομα ενός πρωτοκόλλου μεταφοράς και διαχείρισης αρχείων και μιας σουίτας προγραμμάτων υπολογιστών για πολλούς τύπους υπολογιστών που εφαρμόζει αυτό το πρωτόκολλο καθώς και άλλες λειτουργίες επικοινωνίας που κυμαίνονται από την εξομοίωση τερματικού έως την αυτοματοποίηση εργασιών επικοινωνίας μέσω ενός διασταυρούμενου υψηλού επιπέδου γλώσσα σεναρίου πλατφόρμας. Το λογισμικό είναι ανεξάρτητο μεταφοράς, λειτουργεί μέσω συνδέσεων TCP/IP σε παραδοσιακή λειτουργία καθαρού κειμένου ή ασφαλίζεται με SSH, SSL/TLS ή Kerberos IV ή V, καθώς και μέσω συνδέσεων σειριακής θύρας, μόντεμ και άλλων μεθόδων επικοινωνίας ( X.25, DECnet, διάφορα πρωτόκολλα LAN όπως NETBIOS και LAT, παράλληλες θύρες κ.λπ., σε συγκεκριμένες πλατφόρμες).

Το Kermit Project ιδρύθηκε στο Κέντρο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια (τώρα CUIT ) το 1981 για να καλύψει μια συγκεκριμένη ανάγκη και μέχρι τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, το Kermit ήταν το τυπικό λογισμικό συνδεσιμότητας επιτραπέζιων υπολογιστών της Κολούμπια, που χρησιμοποιούνταν παγκοσμίως από φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό για σύνδεση από επιτραπέζιους μικροϋπολογιστές, υπολογιστές, Macintosh και σταθμούς εργασίας Unix στις κεντρικές υπολογιστικές εγκαταστάσεις: τους μεγάλους υπολογιστές της IBM (1963-2017), το DECSYSTEM-20s (1977-1988), το CLIO(Το πρώτο διαδικτυακό σύστημα πληροφοριών βιβλιοθηκών της Κολούμπια, 1984-2003) και Cunix (οι διακομιστές μας που βασίζονται στο Unix, 1986-σήμερα) και σε τμηματικούς VAX, PDP-11, Suns και άλλους μικροϋπολογιστές. Στις πρώτες μέρες των μικροϋπολογιστών και των υπολογιστών, αλλά πριν από την ευρεία ανάπτυξη των τοπικών δικτύων και των επιτραπέζιων σταθμών εργασίας που συνδέονταν με αυτούς, το λογισμικό Kermit συνέδεσε την επιφάνεια εργασίας με e-mail, πίνακες ανακοινώσεων, κοινή χρήση αρχείων, επεξεργασία κειμένου, ανταλλαγή μηνυμάτων και άλλες πτυχές του νέα διαδικτυακή κουλτούρα που θεωρείται πλέον δεδομένη, πολύ πριν η εμπειρία ήταν διαθέσιμη στα περισσότερα άλλα ιδρύματα. Στην Columbia, τα DEC-20s και οι μικροϋπολογιστές του τμήματος έχουν παρέλθει προ πολλού και τα mainframes της IBM είναι πλέον μόνο για χρήση backoffice, αλλά το λογισμικό Kermit εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για συνεδρίες SSH από την επιφάνεια εργασίας έως το CUNIX. και από το τεχνικό προσωπικό για εργασίες διαχείρισης συστήματος και δικτύου· για παράδειγμα,ρύθμιση παραμέτρων ραφιών γεμάτα με διακομιστές HP blade καθώς φτάνουν, διαχείριση του τηλεφωνικού συστήματος του Πανεπιστημίου , δέσμες ενεργειών CGI , σελιδοποίηση alpha του εφημερεύοντος προσωπικού και ούτω καθεξής. Επιπλέον, φυσικά, από παλιούς που απλά προτιμούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των περιόδων λειτουργίας κελύφους κειμένου για email και για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. για παράδειγμα, ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση ιστοτόπων.

Με τα χρόνια, το Kermit Project εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια συνεργατική μη κερδοσκοπική προσπάθεια ανάπτυξης και διανομής λογισμικού, με έδρα και συντονισμένο από το Πανεπιστήμιο Columbia , καθώς το λογισμικό Kermit μεταφέρθηκε ή αναπτύχθηκε για όλο και περισσότερους υπολογιστές και λειτουργικά συστήματα ( βλ. λίστα ). Το Kermit Project είναι αφιερωμένο στην παραγωγή πολλαπλών πλατφορμών, μακράς διαρκείας, σταθερού , συμβατού με τα πρότυπα, διαλειτουργικού λογισμικού επικοινωνιών και έχει συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία προτύπων . Το λογισμικό Kermit χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο σε κάθε τομέα της οικονομίας: εθνική κυβέρνηση, κρατική και τοπική αυτοδιοίκηση, ακαδημαϊκή, ιατρική και υγειονομική περίθαλψη, μηχανική, αεροδιαστημική, μη κερδοσκοπική και εμπορική.

Παρόλο που η εξομοίωση τερματικών έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Ιστό για διαδικτυακή πρόσβαση, το λογισμικό Kermit συνεχίζει να παίζει ρόλο σε άλλες εφαρμογές όπως η τηλεπισκόπηση και η συλλογή δεδομένων, η διαχείριση και η αντιμετώπιση προβλημάτων εξοπλισμού δικτύωσης και τηλεπικοινωνιών, εργασίες back office, διαχείριση φορτίου και αποθέματος. υποβολή αιτήσεων ιατρικής ασφάλισης, ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων και ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Το λογισμικό Kermit είναι ενσωματωμένο σε δρομολογητές και μεταγωγείς δικτύου, σε πύργους κινητής τηλεφωνίας, σε ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό και εξοπλισμό παρακολούθησης, ακόμη και σε καρδιακούς βηματοδότες, για να μην αναφέρουμε τις ταμειακές μηχανές αρκετών επώνυμων καταστημάτων λιανικής πώλησης "big box". Το 2002 ο Kermit πέταξε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το λογισμικό Kermit είναι η μέθοδος επικοινωνίας που χρησιμοποιείται απόΤο EM APEX ocean floats (αριστερά) παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε ερευνητές και ανιχνευτές τυφώνων μέχρι σήμερα (το έργο του τυφώνα εισήλθε σε μια νέα διευρυμένη φάση το 2010 με βάση μια νέα έκδοση του Embedded Kermit ).

Από τη δεκαετία του 1980, το πρωτόκολλο και το λογισμικό Kermit χρησιμοποιούνται στο δάπεδο του εργοστασίου σε προγραμματιζόμενες μηχανές κοπής, πρέσας, πλαστικοποίησης, επίπεδου ρολού, κοπής, επεξεργασίας μετάλλων και πλαστικών, επεξεργασίας ξύλου και άλλες μηχανές. Για παράδειγμα, στην κατασκευή του Boeing 787 , όπου το Kermit χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ενός στρώματος ταινίας που σχηματίζει ορισμένα στοιχεία του αμαξώματος. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς χρησιμοποιείται το Kermit στο εργοστάσιο εδώ και εδώ .

Στη δεκαετία του 1990 το λογισμικό Kermit χρησιμοποιήθηκε στον αυτοματισμό των Ταχυδρομείων των ΗΠΑ , έπαιξε βασικό ρόλο στις εθνικές εκλογές της Βραζιλίας το 1994 (τις μεγαλύτερες στην ιστορία του κόσμου μέχρι εκείνη την εποχή) και ήταν κεντρικό στην αποστολή βοήθειας του ΟΗΕ στη Βοσνία , «συνδέοντας όλο το φάσμα της λειτουργίας του έργου, από mainframe, μίνι υπολογιστή, υπολογιστές, έως φορητές συσκευές και συσκευές ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα».

Στη δεκαετία του 1980 , η ευρωστία του πρωτοκόλλου Kermit του ταίριαζε ιδανικά για υπηρεσία στην Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική, την κοινή διαστημική αποστολή Giotto Ευρώπης-ΕΣΣΔ και ίσως πιο αξιοσημείωτη για την αποκατάσταση της επικοινωνίας δεδομένων μεταξύ των αμερικανικών ερευνητικών σταθμών στην Ανταρκτική και την ηπειρωτική χώρα μετά την κόπηκε το 1986 σε ένα ατύχημα στον υπολογιστή κατά τη διάρκεια του 9μηνου χειμώνα της Ανταρκτικής. Το 1989 ένα διεθνές συνέδριο για το Κέρμιτ φιλοξενήθηκε στη Μόσχα της ΕΣΣΔ και οι συνεδρίες του Κέρμιτ παρουσιάστηκαν σε άλλα συνέδρια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 στο Τόκιο, τη Βέρνη, το Παρίσι, το Νάσβιλ και αλλού.

Το πρωτόκολλο και το λογισμικό Kermit ονομάζονται από τον Kermit the Frog , πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς The Muppet Show. Το όνομα Kermit χρησιμοποιείται με άδεια της Henson Associates, Inc. Γιατί πήρε το όνομά του από τον Kermit the Frog; Τον Μάιο του 1981 είχαμε ήδη τις πρώτες υλοποιήσεις του πρωτοκόλλου που λειτουργούσαν, αλλά δεν είχαμε ακόμη όνομα για το πρωτόκολλο ή το λογισμικό. Μια ομάδα από εμάς το συζητούσαμε (εγώ, ο Bill Catchings, ο Bill Schilit, ο Jeff Damens, νομίζω ότι ήταν το γκρουπ), χωρίς να μας νοιάζει ιδιαίτερα, αφού ποτέ δεν περιμέναμε ότι το λογισμικό θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και θα διαρκέσει για δεκαετίες. Έτυχε να βρίσκομαι απέναντι στον τοίχο που είχε ένα ημερολόγιο Muppets πάνω του, και επειδή τα παιδιά μου ήταν τόσο μεγάλοι θαυμαστές του Muppet Show είπα, Τι θα λέγατε για Kermit? Τριάντα χρόνια αργότερα (Μάιος 2011) βρήκα τη σελίδα ημερολογίου που κοιτούσα όταν το είπα, μπορείτε να τη δείτε στα αριστερά και μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω της για να δείτε μια μεγαλύτερη εικόνα.

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ KERMIT

Το λογισμικό Kermit έχει γραφτεί για εκατοντάδες διαφορετικούς υπολογιστές και λειτουργικά συστήματα, μερικά από αυτά από εθελοντές προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, μερικά από το επαγγελματικό προσωπικό του Kermit Project. Τα κύρια χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών προγραμμάτων Kermit είναι:

 • Εγκατάσταση και συντήρηση σύνδεσης για μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων σύνδεσης (TCP/IP, X.25, LAN, σειριακή θύρα, μόντεμ, κ.λπ.).
 • Εξομοίωση τερματικού .
 • Μεταφορά αρχείων χωρίς σφάλματα.
 • Πρωτόκολλα Διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων των Telnet, Rlogin, FTP και HTTP.
 • Μέθοδοι ασφάλειας Διαδικτύου , συμπεριλαμβανομένων των Kerberos, SSL/TLS, SSH και SRP.
 • Μετατροπή συνόλου χαρακτήρων τόσο κατά την εξομοίωση τερματικού όσο και κατά τη μεταφορά αρχείων – ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του λογισμικού Kermit.
 • Αριθμητική και αλφαριθμητική σελιδοποίηση.
 • Προγραμματισμός σεναρίων για αυτοματοποίηση περίπλοκων ή επαναλαμβανόμενων εργασιών.

Η διεπαφή χρήστη και η γλώσσα προγραμματισμού σεναρίων του Kermit είναι συνεπή μεταξύ των πλατφορμών και των μεθόδων επικοινωνίας, επιτρέποντας στην επένδυση στην εκμάθηση να αποδίδει ξανά και ξανά καθώς μετακινείστε από τη μια πλατφόρμα στην άλλη, από τη μια μέθοδο επικοινωνίας στην άλλη.

Οι πρώτες μας υλοποιήσεις λογισμικού Kermit είναι:

 • Kermit 95 για Windows 95/98/ME, Windows NT/2000/XP/Vista/7/8/10 και OS/2.
 • C-Kermit για UNIX , VMS, VOS και πολλές άλλες οικογένειες λειτουργικών συστημάτων.
 • E-Kermit για ενσωμάτωση.
 • MS-DOS Kermit για DOS και Windows 3.x.
 • IBM Mainframe Kermit για VM/CMS, MVS/TSO και CICS.

Το C-Kermit και το IBM Mainframe Kermit είναι πακέτα που βασίζονται σε κεντρικό υπολογιστή με απαράμιλλη ευελιξία. Το Kermit 95 και το MS-DOS Kermit είναι προγράμματα λογισμικού επικοινωνίας για επιτραπέζιους υπολογιστές με πλήρεις δυνατότητες που συναγωνίζονται την ποιότητα οποιουδήποτε άλλου στην αγορά (ή εκτός) της αγοράς, εκτός ίσως από την φανταχτερή διεπαφή χρήστη: Τα προγράμματα Kermit ακολουθούν το στυλ προτροπής και εντολών σε λειτουργία κειμένου του χθες, κάτι που μπερδεύει μερικούς ανθρώπους μέχρι να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα:

 • Το σύνολο εντολών είναι αρκετά συνεπές σε όλες τις πλατφόρμες και σχεδόν απόλυτα συνεπές σε σύγχρονες πλατφόρμες όπως τα Windows, το Mac OS X, το Linux και το VMS. Μάθετε το μια φορά, χρησιμοποιήστε το παντού.
 • Οι εντολές μπορούν να συνδυαστούν σε "μακροεντολές" ή "προγράμματα" για την αυτοματοποίηση οποιασδήποτε εργασίας που μπορεί να γίνει με το χέρι, όπως περιγράφεται εδώ . Στην πραγματικότητα, στο C-Kermit και στο Kermit 95, η γλώσσα εντολών είναι μια πλήρης γλώσσα προγραμματισμού με μεταβλητές, δομές ελέγχου, συναρτήσεις, "υπορουτίνες", συν μερικές εκπλήξεις.
 • Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις εντολές εκ των προτέρων ούτε να τις πληκτρολογείτε πλήρως. Το στυλ εντολών ονομάζεται "μενού με ευαισθησία στο περιβάλλον κατά παραγγελία" (βλέπετε τις διαθέσιμες επιλογές όταν πληκτρολογείτε ένα ερωτηματικό) και οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να συντομεύονται. Υπάρχει άφθονη ενσωματωμένη βοήθεια και πολύ περισσότερη βοήθεια μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Kermit. για παράδειγμα το σεμινάριο C-Kermit και το σεμινάριο Kermit 95 , μόνο για αρχή.
 • Οι δακτυλογράφοι αφής μπορούν να λειτουργήσουν πιο γρήγορα όταν δεν χρειάζεται να απομακρύνουν τα χέρια τους από τα κλειδιά του σπιτιού και υφίστανται λιγότερους τραυματισμούς από επαναλαμβανόμενη καταπόνηση.

Ορισμένα πράγματα απλά δεν μπορούν να γίνουν αποτελεσματικά ή καθόλου χρησιμοποιώντας μια διεπαφή GUI. Ακολουθεί ένα εντελώς τυχαίο παράδειγμα, το οποίο όμως κάνει την ουσία:
Σε έναν υπολογιστή έχω κατάλογο που περιέχει χιλιάδες εικόνες, μαζί με τις μικρογραφίες τους. Για κάθε εικόνα xxx.jpg υπάρχει μια μικρογραφία xxx-t.jpg . Θέλω να φορτώσω όλες τις μικρογραφίες στο Photoshop. Χρησιμοποιώντας το ποντίκι, αυτό θα διαρκούσε όλη μέρα. Με το Kermit μπορείτε να το κάνετε ως εξής (στη γραμμή εντολών Kermit):
μικρογραφίες mkdir

μετονομάστε *-t.jpg μικρογραφίες/

 • Στη συνέχεια, στον υποκατάλογο μικρογραφιών, Ctrl-A για να "επιλέξετε όλα" και σύρετε στο Photoshop (και, στη συνέχεια, αν θέλετε, σύρετε τις μικρογραφίες πίσω στον αρχικό κατάλογο με μία κίνηση του ποντικιού ή μετονομάστε τις ξανά με μία εντολή Kermit).

Το Kermit 95 αναπτύχθηκε όχι μόνο για να καλύψει την ανάγκη της Columbia για συνδεσιμότητα από τα Windows 95 (και μεταγενέστερα) στις κεντρικές υπηρεσίες που βασίζονται σε κείμενο, αλλά και για να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη του Kermit Project. Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα Kermit, το K95 ήταν αυστηρά εμπορικό, διαθέσιμο τόσο σε συρρικνωμένη έκδοση λιανικής (δεξιά) όσο και σε μαζικές άδειες με δικαίωμα αντιγραφής . Από την κυκλοφορία του το 1995 έως τα μέσα του 2011, αγοράστηκαν πάνω από ένα τέταρτο εκατομμύριο θέσεις μαζικής άδειας σε περισσότερες από 1000 άδειες αδειών που κυμαίνονται σε μέγεθος από 100 θέσεις έως 10.000. Πουλήθηκαν περίπου 30.000 αντίγραφα με συρρίκνωση, πολλές χιλιάδες άλλα αγοράστηκαν για λήψη από το e-academy και το K95 έλαβε άδεια χρήσης από περισσότερα από 100 πανεπιστήμια καθώς και από ολόκληρα πανεπιστημιακά συστήματα σε όλη την πολιτεία, όπως το SUNY (64 πανεπιστημιουπόλεις με περίπου 400.000 φοιτητές).

Το Kermit Project τέθηκε σε αυτοχρηματοδοτούμενη βάση το 1984 και από τότε μέχρι την ακύρωσή του το 2011, πραγματοποίησε έσοδα 8.894.912,00 $ για το Πανεπιστήμιο, συν μια επιχορήγηση εξοπλισμού (το έργο Hermit ) αξίας 3.000.000,00 $ . Μεταξύ του 1984, όταν ξεκίνησε η «επιχείρηση» του Kermit, μέχρι το 1998, όταν το Διαδίκτυο κατέκτησε τον κόσμο, πραγματοποιήσαμε 31.591 αποστολές λογισμικού Kermit σε μαγνητικά μέσα (κυρίως καρούλια 10 ιντσών με μαγνητική ταινία 9 τροχιών). 4679 από αυτές είναι διεθνείς σε 107 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που δεν υπάρχουν πλέον, όπως η ΕΣΣΔ και η Γιουγκοσλαβία, και σε άλλες που ίσως δεν περίμενες, όπως η Νέα Καληδονία.

Βιβλία Kermit Kermit 95 C-Kermit E-Kermit G-Kermit Τρέχουσες εκδόσεις λογισμικού

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ KERMIT

Από την έναρξή του το 1981, το πρωτόκολλο Kermit έχει εξελιχθεί σε ένα εξελιγμένο, ισχυρό και επεκτάσιμο εργαλείο ανεξάρτητο από τη μεταφορά για μεταφορά και διαχείριση αρχείων, το οποίο ενσωματώνει, μεταξύ άλλων:

Το πρωτόκολλο Kermit χρησιμοποιεί καλά καθορισμένα, ακολουθημένα, ελεγμένα με σφάλματα πακέτα προς κάθε κατεύθυνση για να πραγματοποιήσει μια συνεδρία μεταφοράς αρχείων, ακολουθώντας τους τυπικούς κανόνες διαστρωμάτωσης πρωτοκόλλου. Τα πακέτα έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη διαφάνεια, ώστε να μπορούν να περνούν από οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας, όσο περιοριστικό κι αν είναι. Half-duplex (σταματήστε και περιμένετε), full-duplex (συρόμενα παράθυρα με επιλεκτική αναμετάδοση) και μεταφορά συνεχούς ροής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσαρμογή σε οποιαδήποτε σύνδεση.

Το χαρακτηριστικό που διακρίνει το πρωτόκολλο Kermit από τα περισσότερα άλλα είναι το ευρύ φάσμα των ρυθμίσεών του που επιτρέπουν την προσαρμογή σε οποιοδήποτε είδος και ποιότητα σύνδεσης μεταξύ οποιωνδήποτε δύο ειδών υπολογιστή — μήκος πακέτου, κωδικοποίηση πακέτου, μέγεθος παραθύρου, σύνολο χαρακτήρων, μέθοδος ανίχνευσης σφαλμάτων, χρονικά όρια , παύει. Τα περισσότερα άλλα πρωτόκολλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο σε ορισμένα είδη ή ποιότητες συνδέσεων ή/και μεταξύ συγκεκριμένων ειδών υπολογιστών ή παρόμοια συστήματα αρχείων, και επομένως λειτουργούν ελάχιστα (ή καθόλου) αλλού και προσφέρουν λίγες, αν όχι καθόλου, μεθόδους προσαρμογής σε απρογραμμάτιστα - για καταστάσεις. Το Kermit, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να επιτύχετε επιτυχημένη μεταφορά αρχείων και την υψηλότερη δυνατή απόδοση σε οποιαδήποτε δεδομένη σύνδεση.

Σε αντίθεση με το FTP ή το X-, το Y- και το ZMODEM (τα άλλα πρωτόκολλα με τα οποία συγκρίνεται συχνότερα το Kermit), το πρωτόκολλο Kermit δεν προϋποθέτει ούτε απαιτεί:

 • σύνδεση full-duplex.
 • μια σύνδεση που είναι διαφανής για τον έλεγχο των χαρακτήρων.
 • μια σύνδεση 8-bit.
 • μια καθαρή σύνδεση?
 • μεγάλα buffer σε όλη τη διαδρομή επικοινωνίας.
 • έλεγχος ροής επιπέδου φυσικής ζεύξης.

(αν και η Kermit δεν απαιτεί καμία από αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί να τις εκμεταλλευτεί όταν είναι διαθέσιμες). Ένα χαρακτηριστικό άρθρο για το πρωτόκολλο Kermit από τον Tim Kientzle στο τεύχος Φεβρουαρίου 1996 του Dr. Dobb's Journal σημείωσε ότι «η προσέγγιση παραθύρου του Kermit είναι ταχύτερη από πρωτόκολλα όπως το XModem και το YModem . . . Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι κάτω από λιγότερο από ιδανικές συνθήκες, η προσέγγιση παραθύρων του Kermit είναι σημαντικά ταχύτερη από το ZModem, ένα πρωτόκολλο με άξια φήμη για γρήγορες μεταφορές σε γραμμές καλής ποιότητας». Η αποτελεσματικότητα του πρωτοκόλλου Kermit αναλύεται σε βάθος εδώ και εδώ .

Έτσι, οι μεταγραφές Kermit λειτουργούν "out of the box" σχεδόν κάθε φορά. Και σε υψηλότερο επίπεδο, η γλώσσα εντολών Kermit επιτρέπει τη χρήση όλων των ειδών εύχρηστων κριτηρίων επιλογής αρχείων σε οποιονδήποτε συνδυασμό, για παράδειγμα:

 • Μπαλαντέρ και μοτίβα για αντιστοίχιση ονομάτων αρχείων
 • Επιλογή κατά εύρη ημερομηνιών
 • Επιλογή ανά εύρος μεγέθους
 • Μόνο αρχεία κειμένου
 • Μόνο δυαδικά αρχεία
 • Μόνο αρχεία που δεν υπάρχουν στην άλλη άκρη ή που είναι νεότερα
 • Λίστες και μοτίβα εξαιρέσεων

για να ολοκληρώσετε σχεδόν οποιαδήποτε ομαδοποίηση μπορείτε να φανταστείτε. Κατά τη μεταφορά, ένα αρχείο μπορεί να μετατρέψει το σύνολο χαρακτήρων του, μπορεί να περάσει μέσα από ένα φίλτρο, κ.λπ., και μετά την επιτυχή μεταφορά, το αρχείο προέλευσης μπορεί να διαγραφεί ή να μετονομαστεί, το αρχείο προορισμού μπορεί να μετονομαστεί ή να ταχυδρομηθεί κ.λπ.

Προδιαγραφές Πρωτοκόλλου Kermit

Η προδιαγραφή του πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων Kermit δίνεται στο βιβλίο Kermit, A File Transfer Protocol του Frank da Cruz, με πρόλογο του Donald Knuth (τώρα διαθέσιμο στο διαδίκτυο σε μορφή PDF ). Η προδιαγραφή είναι επίσης διαθέσιμη στο διαδίκτυο στην Έκτη έκδοση του Εγχειριδίου Πρωτοκόλλου Kermit (1986). Και οι δύο δεν έχουν τις μεταγενέστερες βελτιώσεις, αλλά περιλαμβάνουν τη λειτουργία διακομιστή, μεγάλα πακέτα, συρόμενα παράθυρα κ.λπ. Η τεκμηρίωση για τις μεταγενέστερες προσθήκες συλλέγεται και είναι διαθέσιμη δημόσια ΕΔΩ . Μια επίσημη προδιαγραφή και επαλήθευση του πρωτοκόλλου Kermit δημοσιεύθηκε από τον James Huggins του Πανεπιστημίου του Michigan το 1995. μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΕΙΟΥ KERMIT

Ας δούμε τη συνηθισμένη περίπτωση όπου έχετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή με Windows με σύνδεση — κάθε είδους σύνδεση (μόντεμ, σειριακή θύρα, κανονικό Telnet, ασφαλές Telnet, rlogin, ασφαλή rlogin, SSH) — σε μια περίοδο λειτουργίας κελύφους σε διακομιστή Unix (" Unix" = Linux, Mac OS X, FreeBSD, Solaris, AIX, HP-UX, κ.λπ. ) και θέλετε να μεταφέρετε ένα αρχείο μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή Unix. Ο εξομοιωτής τερματικού σας στα Windows είναι ο Kermit 95 και ο διακομιστής Unix έχει εγκατεστημένο το C-Kermit ή το G-Kermit , το οποίο μπορεί να κληθεί απλώς πληκτρολογώντας "kermit" στη γραμμή εντολών του κελύφους (ή ίσως "ckermit" ή "gkermit").

Για να πραγματοποιήσετε λήψη ενός αρχείου, ας πούμε, message.txt , πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών του κελύφους:

kermit -s message.txt

Το αρχείο αποστέλλεται στον τρέχοντα κατάλογο του Kermit 95 στον υπολογιστή σας (ή στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΛΗΨΗΣ, εάν έχετε ορίσει έναν). Δεν έχει σημασία αν το αρχείο είναι κείμενο ή δυαδικό. Ο Kermit το αντιλαμβάνεται και το μεταφέρει αυτόματα στην κατάλληλη λειτουργία.

Ομοίως, εάν θέλετε να μεταφέρετε μια ομάδα αρχείων, ας πούμε, όλα τα αρχεία των οποίων τα ονόματα ξεκινούν με « καθημερινά. ”:

κερμιτ -ς καθημερινά.*

Το Kermit στέλνει κάθε αρχείο που ταιριάζει, εναλλάσσοντας αυτόματα μεταξύ κειμένου και δυαδικής λειτουργίας ανάλογα με την περίπτωση για κάθε αρχείο (daily.jpg, daily.xls, daily.txt, ...)

Η μεταφόρτωση ενός αρχείου από τον υπολογιστή σας στο Unix είναι εξίσου εύκολη. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα αρχείο που ονομάζεται “ budget.xls ” στον τρέχοντα κατάλογο του Kermit 95 στον υπολογιστή σας. Για να το ανεβάσετε στο UNIX, πληκτρολογήστε αυτό στο κέλυφος Unix:

kermit -g προϋπολογισμός.xls

Αυτά είναι τα βασικά. υπάρχουν πολλές παραλλαγές και βελτιώσεις. για παράδειγμα:

 • Μεταφέρετε μόνο αρχεία που είναι νεότερα από τα αντίστοιχα στο άλλο άκρο.
 • Μετατρέψτε κατάλληλα σύνολα χαρακτήρων αρχείων κειμένου (π.χ. μεταξύ ISO 8859-1 και Unicode UTF-8).
 • Ανακτήστε μια μερική μεταφορά από το σημείο αστοχίας (μόνο δυαδική λειτουργία).

Για να μην πληκτρολογείτε, μπορείτε να ορίσετε ψευδώνυμα στο Unix (στο προφίλ του κελύφους σας):

ψευδώνυμο s="kermit -Ys"

ψευδώνυμο g="kermit -Yg"

( s για Αποστολή, g για Λήψη). Και μετά:

s message.txt

ζ προϋπολογισμός.xls

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφέρετε τα αρχεία σας μέσω της ίδιας σύνδεσης που έχετε ήδη. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε νέα σύνδεση, να επαναπροσδιορίσετε την ταυτότητα σας ή παρόμοια γραφειοκρατία. Εάν η σύνδεση είναι ασφαλής με SSH, Kerberos, SSL, TLS ή SRP, τότε η μεταφορά αρχείων είναι επίσης ασφαλής, αυτόματα.

Αυτό σηματοδοτεί έναν απαράμιλλο βαθμό ευκολίας. Όταν λέτε στο C-Kermit στο Unix να στείλει ή να λάβει ένα αρχείο, το πρώτο του πακέτο μεταφοράς αρχείων αναγνωρίζεται αυτόματα από τον εξομοιωτή τερματικού του Kermit 95 και το K95 μεταβαίνει είτε σε λειτουργία λήψης είτε σε λειτουργία διακομιστή, ανάλογα με την κατεύθυνση και πότε γίνεται η μεταφορά τελειώσει, το K95 επιστρέφει στην οθόνη εξομοίωσης τερματικού. Εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα (για παράδειγμα, εάν δεν έχετε δικαίωμα εγγραφής στον κατάλογο προορισμού), το K95 παραμένει στην οθόνη μεταφοράς αρχείων, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιο ήταν το πρόβλημα.

Οι ίδιες διαδικασίες λειτουργούν επίσης Unix-to-Unix, K95-to-VMS, Unix-to-VMS, VMS σε Unix ή OS/2 σε VMS ή Unix, εφόσον χρησιμοποιείτε το K95 ή το C-Kermit ως τερματικό σας πρόγραμμα.

Επιτόπιοι σύνδεσμοι

Σύνδεσμοι εκτός τοποθεσίας

Article posted on:23 Aug 2023